show

SIF Banat-Crișana aniversează 20 de ani de activitate

Aniversarea a 20 de ani de activitate instituțională a fost marcată în 23 octombrie prin deschiderea ședinței de tranzacționare a Bursei de Valori București de către reprezentanții SIF Banat-Crișana: Ioan Cuzman, președinte – director general, Dragoș George Bîlteanu – vicepreședinte și Carmen Dumitrescu, director general adjunct.

Bucurându-se de un auditoriu numeros, evenimentul a reunit reprezentanți ai Comisiei de Buget Finanțe din Camera Deputaților, ai CNVM, ai societăților de servicii de investiții financiare, ai societăților de administrare a investițiilor, ai băncilor, ai SIF Banat-Crișana și BVB, ai Depozitarului Central, ai Casei de Compensare București analiști, auditori, mass-media.

Evenimentul a oferit prilejul trecerii în revistă a momentelor importante din fiecare an de existență a FPP1 și apoi SIF Banat-Crișana. Au luat cuvântul: Ioan Cuzman, președinte – director general, Carmen Dumitrescu, director general adjunct al SIF Banat-Crişana, Lóránd István Králik, comisar CNVM, Adrian Nițu, vicepreședinte al Comisiei de Buget Finanțe din Camera Deputaților, prof.univ.dr. Gabriela Anghelache, Lucian Anghel, președinte al Bursei de Valori București, Cristian Agalopol, președinte și Adriana Tănăsoiu, director general – Depozitarul Central, Florian Goldstein, director general al cotidianului Bursa, discuțiile fiind moderate de Victor Cionga, director general al BVB.

„Aniversarea a 20 de ani de activitate instituțională a SIF Banat-Crișana demonstrează viabilitatea acestei instituții, care a fost un promotor al pieței de capital din România. Ne-am dezvoltat pe parcursul celor 20 de ani pentru că am avut viziune. Ne-am stabilit strategia și am urmat-o, adaptându-ne însă mereu mediului și provocărilor, dar punând pe primul loc obiectivul de creștere a performanțelor SIF1” a declarat Ioan Cuzman, președinte – director general al SIF Banat-Crișana.

Lucian Anghel, președinte BVB, a dorit să felicite SIF Banat Crișana „pentru cei 20 de ani de activitate neîntreruptă. Sperăm să vedem cât mai curând toate companiile importante la care SIF1 este acționar majoritar la cota bursei, și, de asemenea sperăm că ne veți sprijini în promovarea principiilor de guvernantă corporativă în rândul acestora, astfel încât să contribuim împreună la creșterea transparenței și la dezvoltarea pieței de capital din România.”

SIF Banat-Crișana a sărbătorit în 23 octombrie la Bursa de Valori București 20 de ani de la înființare, la începutul lunii noiembrie împlinindu-se 13 ani de la listarea pe bursă a societății.

 

Aniversare 20 de ani, opening bell la Bursa de Valori București

foto: Sebastian Moise

 Descarcă prezentarea SIF Banat-Crișana 20 de ani de activitate instituțională [.pdf]