show

Sponsorizare pentru Spitalul județean Arad

Blocul operator din cadrul secției de chirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad  a fost dotat cu o masă de operație de ultimă generație și cu o lampă scialitică, în urma unei noi sponsorizări de peste 60.000 de euro efectuate de SIF Banat-Crișana.

„SIF Banat-Crișana a sponsorizat în ultimii cinci ani cu 620.000 de lei sistemul de sănătate arădean. Medicii arădeni operau pe mese vechi, de zeci de ani, construite la Uzina de Vagoane, folosind aparatură învechită. Nici lămpile din sălile de operație nu sunt cu mult mai bune, pentru că unele dintre ele nu asigură lumina necesară efectuării operațiilor, astfel că a apărut și ideea dotării blocului operator cu o lampă scialitică. Acum, am sponsorizat achiziția și montarea unei mese chirurgicale electrohidraulice și radiotransparente STERIS – HIMAX, în valoare de 60.758 de euro, cât și lampa scialitică. În ultimii ani, SIF Banat-Crișana a mai achiziționat pentru spitalul arădean o instalație de apă sterilizată la secția urologie, aparatură pentru cardiologie, a modernizat laboratorul anatomo-patologic și s-a implicat și în îmbunătățirea condițiilor de la secția de pediatrie. Mai mult, SIF Banat-Crișana va cumpăra în acest an și 40 de echipamente de lucru pentru SMURD Arad”.

Ioan Cuzman, președinte-director general al SIF Banat-Crișana

 

De la stânga la dreapta: Bogdan Totolici, Ioan Cuzman, Nicolae Ioțcu, Teodora Olaru

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a declarat, în cadrul conferinței de presă prilejuite de recepția mesei de operații, că speră ca și alte societăţi private să facă donaţii pentru spitale.

„Spun, oarecum cu regret, că SIF Banat-Crișana este printre puținele societăți private din Arad care au sprijinit prin sponsorizări Spitalul Clinic Județean de Urgență. Această unitate medicală a fost și este în suferință în ceea ce privește aparatura și amenajările interioare și sper ca această donație să fie un impuls pentru alte societăți din Arad să vină să sprijine spitalul”.

Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad

Teodora Olaru, managerul unității medicale, speră că de acum, spitalul având blocul operator renovat, bolnavii nu vor mai fi nevoiți să plece să se trateze în alte orașe vecine sau chiar peste graniță, în Ungaria.

„Sponsorizarea făcută de SIF Banat-Crișana era o necesitate. În spital încă se mai operează pe mese chirurgicale făcute la Fabrica de Vagoane, iar aparatura medicală e depășită tehnologic. Pe această masă chirurgicală achiziționată acum cu sprijinul SIF Banat-Crișana, bolnavului i se vor putea face radiografii în timpul operației. Masa poate fi conectată la un sistem de transmisie video, astfel încât operațiile vor putea fi urmărite de studenți din sălile de curs sau de alți medici, în direct. De asemenea, operația poate fi înregistrată, iar pacientul poate primi la externare un film cu intervenţia chirugicală la care a fost supus.”

Bogdan Totolici, șeful Secției Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

Doctorul Bogdan Totolici prezentând caracteristicile mesei de operații

SIF Banat-Crișana își asumă responsabilităţi nu doar față de investitori, ci și față de comunitățile din proximitatea sa și faţă de celelalte grupuri implicate în activitatea sa, susținând financiar proiecte organizate la nivel local în domeniul sănătății, educației și sportului. În perioada 2011-2012, sponsorizările efectuate de SIF Banat-Crișana pentru sistemul de sănătate arădean au fost mai consistente, ridicându-se la valoarea de 400.000 lei, din care 320.000 de lei au fost direcționați către dotarea și modernizarea secțiilor Pediatrie, Unității de Primiri Urgențe, Urologie și Chirurgie din cadrul Spitalului  Clinic Județean de Urgență Arad.